Mai întâi culegem strugurii cand de abia se mai ţin de viţa de vie, cand emană un miros plăcut.
După ce îi culegem, pur şi simplu îi zdrobim cu morişca,
Extragem apoi, frumuşel, ravacul (Must care se scurge de la sine din strugurii puși în teasc) - şi îl depozităm în butoaie de stejar - acesta va constitui vinul de calitate sau vinul alb - nu tratăm vinul cu nimic.
După operaţia aceasta urmează datul la teasc - anul acesta eu am dat la teasc :
Vinul rezultat din mustul dat la teasc este mai închis la culoare, şi este bun fiert, consumat de preferinţă iarna- poate ţine rol şi de calorifer în cantităţi mai mari ;))
2 păreri:
nu ti-ar fi rusine? dupa ce ca n-ai adus si tu dupa un weekend la tara , un bidonas cu must...te mai si lauzi ca ai si cum il faci ?
;))
Trimiteți un comentariu
Hey ce zici?