Fondatorii acestui blog au fost Simion, Constantin si Alinush.
Pentru o incărcare rapidă a paginii utilizaţi Google Crome. Pentru orice nelamurire

grija pentru animale mai mare ca pentru semeni


    În UE, în care am intrat de ceva vreme, grija pentru animale este din ce în ce mai mare, confortul care se cere pentru creşterea acestora fiind uneori peste confortul în care trăiesc românii.
    Porcul sau berbecul ce urmează a fi sacrificat nu trebuie să fie chinuit sau stresat înainte şi în timpul "operaţiei" de înjunghiere. Europenii le cer bieţilor ţărani până să le şi cânte animalelor ca să treacă "dincolo" mai uşor - noi am zice ca să fie carnea mai moale. La mine în familie porcul este tratat regeşte înainte de a fi tăiat (sacrificat) - acesta are la dispoziţie muzică pe categorii (fără manele -să nu-l poluăm fonic), ca să potă să se simtă bine îi dăm şi o juma' de ţuică. Aşa ameţit cum e nu percepe momentul de trecere "dincolo" şi "apune" fericit.
    Britanicii îşi iubesc enorm porcii, astfel fermierii sunt obligaţi să le cumpere porcilor jucării, pentru a nu se plictisi în coteţ, acolo unde nu au parte de TV şi radio (încă). Dacă nu le cumpără au de ales între o amendă frumuşică sau 3 luni după gratii. Pe lângă aceste jucării, pentru ca porcii să ducă o viaţă în distracţie, guvernul le recomandă fermierilor să le cumpere şi mingi de fotbal, pe care să le înlocuiască în cazul degradării.
    Acum că suntem în UE, avem şansa să ne jucăm cu porcii când devenim plictisiţi. Unii fermieri aplică aceste recomandări spunând chiar că dau randament, mai ales în cazul vacilor de lapte care ascultă muzică sau, mai nou, şi roşiile ascultă muzică.
   În legătură cu tăiatul porcilor - nu ştiu dacă vreun ţăran româna a aplicat legile europene - cel puţin în zona Bacăului nu am văzut pe nimeni să anestezieze porcul ;))




    Oare de ce nu se dau legi pentru buna-dispoziţie a oamenilor?

0 păreri:

Trimiteți un comentariu

Hey ce zici?