Fondatorii acestui blog au fost Simion, Constantin si Alinush.
Pentru o incărcare rapidă a paginii utilizaţi Google Crome. Pentru orice nelamurire

revelion ca-n poveşti - e dat si la ziar ;))

     Cam aşa aş fi descris şi eu revelionul de anul ăsta dacă m-ar fi întrebat cineva. (ceva mai siropos)
Nu-mi vine să cred că a apărut Berzunţiul şi într-un ziar valoros, în care să nu se spună decât lucruri frumoase.
     De obicei când îl întrebam pe Goagăl despre Berzunţi îmi aducea în faţă nişte articole care nu aduc nici pe departe mândrie comunei noastre.
      De curând am deschis şi eu o pagină web dedicată Berzunţiului şi berzunţenilor, în care voi descrie câteva dintre obiceiurile locale.
      Berzunţiul a fost şi rămâne Colţul meu de Rai, unde mă pot desfăşura fără restricţii, locul cu cele mai multe amintiri plăcute - de aceea simt câteodată ca fiind construit din amintiri şi nu eu am construit amintirile.
      Dacă aş avea talentul lui Creangă la povestit sau măcar al d-lui Rusu, v-aş lăsa leşinaţi pe toţi. Însă cum mai am nevoie de voi o să vă las în picioare.
      Să încep atunci:
     "Departe de lumea avidă de distracţie, dezmăţ de lumini, artificii, petarde, mesaje de an nou, programe TV speciale. Aproape de linişte, prieteni, flacăra lumînării. "
     Revelion în căsuţa veche, moştenită de la bunici, într-un sătuc cuminte, risipit pe dealuri, la 15 km de şoseaua Oneşti-Bacău.
     2010- dec - 31
    "Ora 6 dimineaţa. Intersecţia de la <> primărie. Ger muşcător de obraji. Capră, mascaţi, turci, urşi, mirese, plug cu boi , bice, fluiere, clopote mari, trompetă, car alegoric", urători, arnăuţi, "hîrtie creponată, franjuri." +primar, consilieri , gloată - multă gloată;))
     "Costumaţii ridicole <>, măşti groteşti, dansuri rituale. Aglomeraţie, gură-cască. Poze. Drum cu serpentine, printre troiene."
    Cel mai important eveniment în dimineaţa aceea, ca dintotdeauna a fost "ÎMPINSUL MASCAŢILOR" Dragomir - Butucaru, şi Dragomir*Butucaru - Moreni , iar dragomirenii s-au dovedit mai vânjoşi - doar îs de-ai mei;))
     Cum a fost o vreme destul de geroasă , nu am putut rezista să nu probez cât de moale e zăpada în cădere liberă , de pe schiuri desigur - şi nu a fost atât de moale;)) - noroc de căţel că m-a ţinut încălzit - ştiurlubaticul de el.
     Nu e nimic mai plăcut ca după o partidă de ski să stai în faţa şemineului, să priveşti cum ard de plăcere lemnele în flacăra agresivă creată de gerul de afară, dar să stai cu o cană de vin fiert în mână ascultând muzica preferată în surdină, vorbind una alta cu familia, prietenii, familia, prietenii, familia... - de aici nu putea lipsi cafeaua ce avea să ne ţină treji până după miezul nopţii.
   Apoi nelipsitele urături...
    De data aceasta am rămas cu ai mei la biserica din Dragomir - faţă de alte dăţi când porneam de unul singur - sau cu vreo câţiva prieteni la Schitul Sf Sava ( acolo totul e mai intens, întotdeauna a existat un plus acolo), dar a fost bine şi aici, deşi erau o mână de oameni, faţă de altă dată.
    Slujba este foarte scurtă la trecerea dintr-un an în altul - la Dragomir cel puţin - La Savu e de vreo 3 ore. A DOUA ZI E SF VASILE, la mulţi ani frate-meu! - asta înseamnă că noptea asta trebuie să fie una liniştită - aşa că nu mă avânt în bunătăţuri, şi nu mă lăfăi - mai degrabă las sa fie o perioadă de meditaţie la cele trecute şi la cele viitoare.
2011 ian 01
   A doua zi ANUL NOU- woau!!!, Sf Vasile, urări, mascaţi, mascaţi mascaţi, capre, ţapi, pirande, Băsescu?, toate creaturile posibile, furci, greble, drujbe?, CLOPOTE, ditamai clopotele - De câţiva ani nu-mi mai pun masca pe faţă, consider că îmi ajunge una- prefer să fiu chinuit decât să chinuiesc. AAAAA nu ştiţi - mascaţii noştri nu-s paşnici.


   Muzică (manele, house, manele, populară, manele, manele...), dansuri caraghioase, unii mascaţi şi-au uitat hainele acasă - dar nu au uitat masca

    Maşinile cu tracţiune "căcăcioasă" (tot mascaţi), Macarale????, păcălici, urşi, , pat??? pt???, grătare
TOATE LA PARADA MASCAŢILOR DE LA 14.
   În seara de Vasile Sfântu
Mi-a furat căciula vântu
    Şi mi-o duse la fereastră
La neamurile dumneanoastră
     Şi m-am dus să-mi iau căciula
Să le spun şi urătura.... urătură special pregătită - normal
    Mai era de zis dar trebuie sa fiu creativ tehnic acum

0 păreri:

Trimiteți un comentariu

Hey ce zici?