Fondatorii acestui blog au fost Simion, Constantin si Alinush.
Pentru o incărcare rapidă a paginii utilizaţi Google Crome. Pentru orice nelamurire

mamele se afirma iar copiii se sting - criza de feminitate

    Sunteţi de acord că în ziua de azi, nu ducem lipsă de femei ci de feminitatea femeilor?
   Observ că, astăzi, femeia uită de rolul ei în societate, uită că trebuie să fie feminină. Majoritatea femeilor vor să se împlinească material,  prin asta vor sa preia rolul bărbatului, pentru că poate face tot ce face bărbatul. Bărbatul însă nu poate înlocui femeia. Este destul de evident că femeia, cu cât este mai împlinită din punct de vedere profesional, cu atât îi diminuează şansele copilului. În tinereţe vrea să aibă libertate, vrea să creeze un mediu favorabil pentru viitorul copil, de aceea amână naşterea, devine ucigaş în serie de copii nevinovaţi, iar când    lasă să curgă cât de cât viaţa, naşte la o vârstă când împrejurările nu mai pot aduce la viaţă un copil sănătos. De acesta nu se prea ocupă - pentru că are serviciu, copilul devenind un rebut al societăţii.
   Ce vreau eu de la o femeie ? - feminitate - nu mi-aş dori să ţin în casă un "bărbat", o amazoană, care să concureze cu mine. Vreau femeia care să aibă nevoie de protecţie, acea fiinţă fragilă şi gingaşă. Nu cred că vreun bărbat îşi doreşte concurenţă în casă. Dpmdv, bărbatul şi femeia trebuie să îndeplinească cerinţele pentru care a fost creat, şi anume amândoi să formeze omul.
   Tendinţa aceasta de transformare a femeii, nu aduce lucruri bune. Mă bucur că încă mai există şi feminitate, însă mă tem că e pe cale de dispariţie.
     Feminitatea înseamnă toleranţă, iubire necondiţionată, compasiune, maternitate, fertilitate şi multe alte atribute care completează armonios sau reduc agresivitatea, violenţa, duritatea, competiţia - caracteristici ale bărbatului. Pierzînd aceste calităţi esenţiale în viaţă, societatea modernă a pierdut însuşi sensul relaţiei de cuplu şi al importanţei femeii din punctul de vedere al identităţii sale.
    Cînd o femeie renunţă la feminitatea sa din diverse motive: pentru că şi-ar fi dorit să fie mai raţională sau mai pricepută asemeni bărbaţilor, mai dură sau mai autoritară, pentru a câştiga respectul acestora sau pentru orice alte cauze, aceasta nu conştientizează drama sa interioară.
    Bărbaţii contribuie  din plin la pierderea feminităţii femeilor, inducând percepţia că acestea le sunt inferioare, orice ar face, îndreptându-le către preluarea calităţilor masculine în defavoarea celor feminine, pentru ca apoi să le reproşeze că şi-au pierdut naturaleţea. Prin anularea dreptului femeii de a fi feminină, ambele sexe contribuie indirect şi inconştient la distrugerea identităţilor lor naturale în familie şi în societate.
    Se uită adesea că forţa delicateţii, a bunătăţii şi a iubirii poate muta munţii. Iar acest lucru trebuie din nou învăţat de femei, pentru a echilibra mediul în care trăiesc, de la familie şi până la nivelul societăţii.
    Ar fi minunat ca atât bărbaţii, cît şi femeile să preţuiască calităţile feminităţii. Ar fi minunat ca în şcoli sau în mass-media să se promoveze programe educaţionale, prin care fetele sau femeile să îşi poată recâştiga frumuseţea interioară.

   Am dreptate sau nu?
E subiect de dezbatere aşa că nu fi indiferent(Ă)!

Mai jos e o prezentare primita de la Adriana:

0 păreri:

Trimiteți un comentariu

Hey ce zici?